LA Stories

LA Stories och VäL 2013: det våras för Digital Storytelling!

fredag, 8 februari, 2013

Vårt projekt LA Stories har nu nått i mål. Vi vill tacka alla deltagare och alla samarbetspartners, alla handledare och alla lärare som har hjälp oss att göra det möjligt! Utan er hade aldrig LA Stories varit möjligt. Och utan Allmänna Arvsfonden hade vi aldrig fått möjligheten.
Tre fantastiska år, med mer än 300 unga deltagare och mer än 500 digitala berättelser. En ovärderlig skatt! LA Stories innebar möten. Gav möjlighet till både dialog och reflektion. LA Stories gav unga en möjlighet att göra sina röster hörda … och lyssnade på. Unga berättelser om livet och om drömmar i Landskrona och i världen!Men LA Stories lever vidare! VäL fortsätter att arrangera Digital Storytelling workshops med barn, unga och äldre i Landskrona, Skåne och på andra håll i världen. LA Stories är vårt samlingsnamn för VäL och Digital Storytelling. Och vår hemsida www.lastories.se lever vidare och utvecklas. Där kommer du att kunna hitta nya digitala berättelser.

Digital Storytelling Festival 2012
I dagarna två samlades storytellingvänner från Stockholm i norr till Ystad i söder, från Kalmar i öster till København i väster … och inte minst från Landskrona … till VäL:s Digital Storytelling Festival 2012. Här finner du reflektioner, tankar och idéer från festivalen.
Stort tack till alla som var med och gjorde det hela möjligt!

Sundskanalen
VäL fortsätter att sända spännande och intressanta digitala berättelser och filmer skapade av barn, unga och vuxna i Landskrona och världen runt omkring. Allt visas på den lokala TV-kanalen Sundskanalen.
Sundskanalen visas via Com Hems nät.

2013 …
… kommer att bli ett mycket innehållsrikt år! Mängder av spännande och intressanta arrangemang och aktiviteter tillsammans med VäL. Här kommer ett axplock av vad som komma skall:

8 mars: Mänskligt – en dag om människosyn 2013
VäL tillsammans med Öresundsteatern och Uppdrag Ninjas arrangerar ett stort evenemang på Landskrona Teater på Internationella Kvinnodagen: Mänskligt, en dag om människosyn.
Underhållning, teater, film, mat, dans, föreläsningar, berättelser med mera. Allt i toleransens och medmänsklighetens tecken. VäL kommer bland annat att visa digitala berättelser kring temat Mänskligt.
www.oresundsteatern.se
www.uppdragninjas.se

16 mars: Landskrona DC PreParty – LördagscaféInför Landskronas 600-årsdag arrangerar VäL Landskrona DC PreParty – Lördagscafé! Ett fullspäckat program utlovas. Livemusik med bland andra Trinity, Victor Wannergren, Fride Nilsson, Kristofer Svensson Trio med Anton Jönsson & Christophe Contassot, och D.A.C. Fotoutställning med Anders Cöster. Musik-quiz med Jan Nilsson. Och Selma Lagerlöf i egen hög person!
kl 10-14 på Teatercaféet.

16 mars: VäLs årsmöte 2013
I anslutning till Lördagscaféet kommer vi att ha vårt årsmöte!
kl 15 på Teatercaféet.

10 maj: Landskrona Pride
För andra året i rad arrangerar modiga ungdomar Landskrona Pride. VäL är självfallet med!
www.landskronapride.n.nu


10 maj: ”Vår Kulturnatt”
På kvällen samma dag är VäL med i Landskrona Stads ”Vår Kulturnatt”. Vi kommer bland annat att visa digitala berättelser. Kontakta oss gärna med nya och spännande VäL-idéer för ”Vår Kulturnatten”!

Juni-juli: Sommarpicknick
En varm sommardag kommer vi att ha vår årliga sommarpicknickicknick i Borstahusen. Alla är välkomna att ta med sig mat, dryck och instrument. En stund fylld av ljuvliga smaker och ljuv musik!

21 september: Peace One Day
VäL firar Internationella Fredsdagen tillsammans med hundratusentals fredsälskande människor runt om i världen.
peaceoneday.org

27 oktober: Digital Storytelling Festival 2013
VäL:s årliga festival om den fantastiska och universella metoden Digital Storytelling … och andra sätt att skapa och sprida berättelser.
Mer info längre fram!

Fotouställning med Stefan Pettersson
Nu under vårvintern har ni möjlighet att beskåda Stefan Petterssons vackra fotografier i VäL:s lokal. Motiv från Landskronas natur och kultur. Välkommen in!
landskrona-fotoklubb.se

God Jul och Gott Nytt År!

onsdag, 19 december, 2012

Digital Storytelling Festival 2012: tack!

fredag, 7 december, 2012

Tack för en lyckad festival!

bild.2

Vilken festival! Två fullspäckade dagar med fängslande berättelser, kloka och modiga berättare, spännande diskussioner, mångsidiga och lärorika workshops, intressanta möten med människor från när och fjärran, välsmakande mat från Mellanöstern och från Asien, samt hejdundrande musikunderhållning med pop, folk, irländskt, hiphop, afrikanskt och reggae!

Ett stort tack vill vi rikta till alla som har medverkat, hjälpt, stöttat och gjort detta möjligt! Inom kort finner du mer kring vad som hände och diskuterades under festivalen. Och vad VäL planerar för framtiden.

Gå gärna in på Landskrona Direkt och kolla deras artikel om Festivalseminariet.

O

Välkommen till VäLs Digital Storytelling Festival 2012!

torsdag, 18 oktober, 2012

Alla bär med sig berättelser
Alla kan formulera sina berättelser
Alla kan sprida sina berättelser
Berättelser om det lilla och det stora, det roliga och det allvarliga

Och just därför hälsar VäL dig varmt välkommen till DIGITAL STORYTELLING FESTIVAL i Landskrona den 30 november och den 1 december.

Låt dig inspireras av storytelling och storytellers från København, Landskrona, Malmö och Stockholm. Och låt Christina Claesson ta med dig på en guidad tur i berättandets magiska värld!

Här hittar du mer information:
1. Inbjudan

2. Program

3. Medverkande

4. Praktiskt

Julias berättelse om en bussresa

söndag, 14 oktober, 2012

Idag har vi nöjet att presentera Julias fantastiska berättelse som hon gjorde i samband med vår workshop med Uppdrag Ninjas i juni. En berättelse om hur olika förutsättningar människor har i livet, och hur vi alla bör utöka vår bekvämlighetszon så att fler får plats. Tack Julia för ditt deltagande i LA Stories!